ATEC Pomp- en Filtertechniek: Where quality is priority
Menu

Pompen


Wij hebben voor al onze producten, kwaliteit en service hoog in het vaandel, zo ook voor onze pompen. Door onze specialisme op technische watervoorzieningen, is er zeer ruime kennis aanwezig voor wat betreft pompen. Pompen voor zwembadtechniek, beregeningssystemen, afvalwaterputten, ontijzering- en zuiveringstechniek, brandputten, enzovoort. Kortom, voor elk willekeurige pomptoepassing.
Naast particulieren en MKB, bedienen wij ook de industriële afnemers. Niet alleen het verkopen, installeren en onderhouden van pompen, systemen en appendages behoort tot onze service. Graag geven wij u uitgebreid advies voor elke pomptoepassing. Wij zullen altijd ons uiterste best doen om de meest perfecte pomp voor u te dimensioneren, zodat u altijd de beste pomp met het meest effectieve pompcapaciteit met het minst opgenomen elektrische vermogen heeft.

Voor al onze pomp- en filtertechnieken adviseren wij graag de beste pompen.

Wij kunnen u alle benodigde pompen leveren, o.a. van de merken:
Pompen_merken

Maar ook voor andere merken kunt u uiteraard bij ons terrecht, wij adviseren u graag zodat u altijd de meest passende pomp voor uw toepassing heeft.

Drukverhoging


In sommige gevallen is de waterdruk op de waterleiding van de waterleidingmaatschappij minimaal of is er méér druk gewenst. Als er meer afname is op het waterleidingnet zal de druk afnemen. Hiervoor kunnen wij u drukverhogingsinstallaties op maat leveren. Deze drukverhogingstechniek is specifiek inzetbaar van huishoudelijke toepassingen tot industrieel en agrarisch gebruik.
Het gebruik van verticale meertraps centrifugaalpompen garandeert een uitstekende prestatie en hoge efficiëntie.
Deze pompen worden gekenmerkt door hun compactheid, duurzaamheid, betrouwbaarheid en geluidsarme werking.
Voor installaties tot 7m³/uur zijn er compacte drukverhogingsinstallaties leverbaar welke de waterleiding druk traploos op druk houd bij meer of mindere afname. Deze installatie is uitgerust met een frequentiegeregeld systeem, wat ervoor zorgt dat de pomp alleen de toeren draait welke benodigd is om het water op de ingestelde druk te behouden. Tevens is deze drukverhogingsinstallatie volledig geautomatiseerd en uiterst stil. Naast de energiebesparende factor die dit met zich meebrengt, zorgt dit ook voor een langere levensduur van uw pomp.

Rioolpompen


ATEC Pomp- en Filtertechniek levert automatische opvoerstations voor verzamelen en opvoeren van huishoudelijk tot industrieel afvalwater. Naar gelang zijn deze installaties uitvoerbaar met 1 of 2 volledig gietijzeren afvalwaterpompen met droog opgestelde motor. Al deze pompunits worden uitgevoerd met pompen met één-kanaalwaaiers om stukken vuil probleemloos te kunnen verpompen.

Tevens leveren wij vuilwaterpompen voor licht vervuilt water te verpompen bijvoorbeeld overtollige water af te voeren op bouwprojecten, hemelwaterafvoer en drainagesystemen, indien noodzakelijk uit te voeren met HDPE of betonnen pompput.

Onderbrekingsinstallaties

ATEC levert onderbrekingsinstallaties geschikt voor het onderbreken van de waterleiding wanneer deze in contact raakt met (druk)installaties. Hiervoor moet de toepassing geen drinkwater voor huishoudelijk gebruik betreffen. Bijvoorbeeld voor drinkwater voor vee, beregeningsinstallaties en irrigatie, koel- en proceswater voor de industrie, autowasserettes, wasserijen en zwembaden.


Deze HDPE breakunits zijn leverbaar met twee verschillende besturingssystemen. Conventioneel aan/uit in combinatie met een membraanvat inclusief droogloopbeveiliging of met een besturingssysteem met frequentieregeling tevens uitgevoerd met droogloopbeveiliging.
Deze breaktankunits voldoen aan de laatste eisen volgens de VEWIN werkbladen 4.1 en 4.2 en overeenkomstig aan de algemene voorwaarden volgens het bouwbesluit van de Nederlandse waterleiding maatschappijen volgens NEN 1006 en NEN-EN 1717.

Handpompen

Met betrekking tot de levering en montage van handpompen staan wij voor u klaar met een kwalitatief erg goed product. Graag leveren wij u een gecertificeerde handpomp welke robuust van uitvoering is en ontwikkeld is voor een duurzaam gebruik. De techniek houden wij graag relatief eenvoudig en is hierdoor nagenoeg onverslijtbaar, door iedereen te bedienen, en dit alles met een ruim voldoende wateropbrengst. Het ontwerp is vandalismebestendig en na montage zo verankerd dat dit door onbevoegden niet zomaar te ontvreemden is. Hierdoor is de uitvoering zogezegd “Hufterproof” Deze handpomp is dan ook uitermate geschikt voor de watervoorziening op openbare plaatsen waar geen leidingwater voor handen is.

Werking Handpomp

De werking is heel eenvoudig, deze is gebaseerd op het pompprincipe waarbij bronwater wordt opgezogen met een cilinder welke onder in de bron is gemonteerd. Het bronwater wordt naar boven gebracht door middel van PvC leidingwerk. Doordat de opbouw van de handpomp op deze manier is uitgevoerd is deze probleemloos te gebruiken in de winterperiode.

Water is een essentieel onderdeel van leven maar ook van speelplezier. De handpomp van ATEC Pomp- en Filtertechniek is dan ook toepasbaar in:

Certificaat

Deze gecertificeerde handpomp voldoet dan ook sinds 2012 volledig aan de eisen, zoals gesteld in het Warenwet ‘Attractie- en Speeltoestellen’. U ontvangt dan ook een officieel certificaat bij de levering van uw pomp(en).
Mits correct opgesteld, is de pomp een veilig speeltoestel en daarom uitermate geschikt voor opstelling en gebruik op de hier bovengenoemde speelplaatsen.

Brandput


De regelgeving met betrekking tot de aanvoer van bluswater is sterk aan het veranderen. Er wordt steeds vaker meer eisen gesteld aan de hoeveelheid en bereikbaarheid van bluswater. Deze kunnen u opgedragen worden door uw verzekeraar, gemeente en/of brandweerkorps.
Met betrekking tot de levering en montage van dergelijke brandputten kunt u een goed en praktijk gericht advies van ons verwachten.
Wij kunnen u van dienst zijn met de volledige aanleg van brandputten, met diverse mogelijkheden van afwerking:

Broninspectie

Voor inspectie en onderhoud aan uw (brand) bronnen zijn wij u graag van dienst. Brandputten dienen regelmatig gecontroleerd te worden op werking en op voldoende capaciteit. Mochten er onverklaarbare problemen zijn met uw (brand) bron kunnen wij door middel van een onderwatercamera inspectie, uw bron onderzoeken tot aan zijn filters. Na deze inspectie zullen wij u een rapport en de beeldopnamen overhandigen.

Nieuwsgierig naar wat ATEC Pomp- en Filtertechniek voor u kan betekenen op het gebied van pompen? Stuur een e-mail naar info@atecfiltertechniek.nl of bel 06-36463325.